Száguldjon velünk!


A VICTORIA „Balance” papírok csomagolásán a sport, a dinamizmus jelenítődik meg fő motívumként, párhuzamban a VICTORIA „Balance” márka szlogenjével: „Egyensúly földön, vízen, levegőben. A VICTORIA „Balance” megteremti a megbízható minőség és a kedvező ár egyensúlyát.”

 

A VICTORIA „Balance Energy” multifunkciós irodai papír csomagolásán Besenyei Péter műrepülő világbajnok szerepel reklámarcként. Besenyei Péter felkérésünknek örömmel tett eleget, méltán képviselve a márkát hitvallásával is: „Számomra is a megbízhatóság a legfontosabb!”

„A boldogság egyik alapja az elégedettség. Érhetünk el bármit, kaphatunk a sorstól bármi jót, ha azzal nem vagyunk elégedettek, boldogtalanságra vagyunk ítélve. De az elégedettség nem jelenti azt, hogy ülhetünk a babérjainkon, és nem kell törekednünk többre és jobbra.” Besenyei Péter

Besenyei Péter hat éves korában látott először repülőgépet a budaörsi repülőtéren. Szerelem volt első látásra. Tizenöt éves kora óta repül, huszonnyolc éve hivatásos pilóta, repülőoktató, berepülőpilóta, műrepülő versenyző.

Különböző repülőgép-típusokon eddig 7000 órát töltött a levegőben.

Tízszeres magyar nemzeti bajnok. Huszonegy alkalommal az "Év Sportolója" motoros műrepülésben.

1994-ben motoros műrepülő világbajnok.

1995-ben motoros műrepülő Európa-bajnok.

1997-98-ban a FAI műrepülő-világkupa összetett bajnoka.

2000-ben motoros műrepülő világbajnok.

2001-ben műrepülő világkupa első helyezett.

Európa-és világbajnokságokon, valamint világkupa-futamokon több mint harminc – dobogós – helyezést ért el. (A Világkupában az elmúlt évek versenyeredményei alapján a legjobb kilenc, korlátlan kategóriában repülő pilótának van joga indulni).

Sporteredményei elismeréseként Göncz Árpád Köztársasági Elnöki Aranyéremmel tüntette ki, valamint a Nemzetközi Repülőszövetségtől megkapta a Paul Tissandier – diplomát. 2007 júniusában átvehette a Magyar Örökség Díjat.

2002-től meghatározó tagja a Red Bull Air Race-t kidolgozó csapatnak, ő a Red Bull Air Race keresztapja. Műrepülő bajnokként komoly részt vállalt a sorozat megtervezésében és kialakításában. Tesztpilótája volt a kapu alapú pálya berepülésének és napjainkban is a sportág fejlesztő csapatának tagja.

A Red Bull Air Race első hivatalos versenyét 2003-ban Magyarországon rendezték meg. Ettől kezdve ennek a versenysorozatnak – szinte minden alkalommal – dobogós helyezést elérő versenyzője.

Besenyei Péterről bővebb információ olvasható a www.besenyeipeter.hu honlapon.

RED BULL AIR RACE

A Red Bull Air Race Világbajnokság egyet jelent a legjobb versenypilóták egész éven át tartó vetélkedésével, melynek megnyeréséhez egyaránt kell sebességet, a precizitás és magas szintű tudás. A leggyorsabb, legjobban kezelhető és ultrakönnyű gépekkel a pilóták közel 400 km/h sebességgel, igen alacsonyan repülnek a levegővel töltött kapuk között. Egy-egy manővernél nem ritka, hogy 12 G erő hat rájuk.